• 9:30 transzfer a Doi Kham-ra, az Aranyhegyre

  • Wat Prathat Doi Kham Viharn-jai és környéke

  • Az aszkéta gyógyitó kalapácsa

  • Szerencse és fogadalmak 

  • Kilátó, panoráma ChiangMai-ra

  • Különleges meglepetés kávézó

  • Vissza transzfer a Hotel-be 14:00

Wat Prathat DOI KHAM  39 EUR /fő
Wat Prathat Doi Kham - az óriások temploma

Chiang Mai-tól 15 km-re található a Doi Kham hegy (jelentése Arany hegy) és temploma a Wat Phrathat Doi Kham (minden Phrathat templomban őriznek eredeti Buddha relikviát). Az 1300 éves templom (687) elhagyatottan állt egészen 1966-ig, mikor is a falusiak felfedeztek egy rejtett kamrát benne, rengeteg Buddha képpel és tárggyal, majd ennek apropóján lett ismét szent hely a Doi Kham hegy.

A legenda szerint Buddha meglátogatta ezt a templomot, melyet a Rakshasa óriások őriztek.
Az óriások nem ették meg Buddhát, mivel ő kimutatta kedvességét  az óriások iránt, cserébe pedig Buddha nekik ajándékozta hajzatának egy darabját. Van olyan legenda, mely szerint Buddha az óriásokkal közösen, marihuánát fogyasztott. A templom első viharn-jában megtaláljuk Buddha gyógyítójának szobrát és kalapácsait, amikkel a test azon részére kell koppintani, amely testrész, vagy belső szervünk gyógyításáért ellátogattunk a szent helyre. A ülő gyöngyház Buddha 17 méteres magasságával figyeli a hegyről a Chiang Mai életét.

Az ubosot-ba fogadalmakat tenni jönnek a Buddhista hívek, természetesen 3 füstölőt gyújtva, melyet itt kiegészítenek jázmin virágokkal, nyomatékosítva a fogadalom jelentőségét. Ennek pontos menetéről is mesélünk bőven. A szolgálatban lévő szerzetes áldást oszt és elbeszélget
a hívekkel. Meglátjátok mennyire szerencsés is ez a hely! Sokaknak bejött már az itt tett felajánlás, lottó nyeremény vagy épp üzleti siker! Ennek legszemléletesebb példája a rengeteg felajánlott jázmin, hisz ha bejön a kivánság, vissza kell ide térni és letenni annyi darab virágot, amennyit igértünk a kivánság elhangzásakor. A hivek pedig folyamatosan rakják a virágokat a megfelelő helyre. 

A kilátási pont és a körben elhelyezkedő szobrok páratlan élményt nyújtanak minden ide látogatónak. Jelentőségük nem kisebb, mint az itt megtalálható,Szerencsehozó, aki Buddha unokatestvére. Ritka ábrázolások, Hindu keveredések, gyakorló aszkéták. A hatalmas álló Buddha sikerre intő kéztartással áldja meg Chiang Mai-t, a tenyerében található minta is kuriózum, ritkaság, A kilátó panorámáját andalító padocskákról élvezhetjük, vagy épp a felvezető lépcsőkön álmélkodhatunk el: vannak akik futva jönnek fel ugyanis erre a kilátási pontra.

Wat Prathat Doi Kham az óriások temploma

Thaiföldi Chiang Mai

Chiang Mai városnézés

Thaiföldi Varázshegy
Thaiföldi Napernyő
Thaiföldi Aranyháromszög
Thaiföldi Napernyő
Thaiföldi Thaiföld csúcsa

www.ChiangMai.hu

© 2015-2019. ChiangMai.hu 

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon