Thaiföld csúcsa - a Királyi expedíció 

A királyi expedíció során utunk egyenesen Thaiföld csúcsára, az ország legmagasabb pontjára vezet, miközben megcsodáljuk Thaiföld különleges természeti adottságait a Doi Inthanon nemzeti parkban.

A Doi Inthanon egy hegység, ahol a hegyi törzsek élnek, elsőként a fehér Karen falucskát tekintjük meg. Megkóstolhatjuk a helyiek kávéját, majd megnézzük az asszonyok szövését és persze a rizsföldeket A nemzeti parkban hegyi szerpentineken vezet az utunk és a nemzeti park vízeséseit tekintjük meg. A Sirikit királynőről elnevezett Sirithan vizesés imponzáns látványához egy kis ösvényen át vezet utunk. A következő vízesés, a gigantikus látványa mellett lehetőséget ad arra is, hogy annyira közel merészkedjünk hozzá, hogy átérezve hatalmas erejét, a zuhatag vízpárájában fotózkodhassunk. A neve: Wachiratharn vizesésés, mely a patakja köré települt kis vendéglővel is büszkélkedhet, ebédünket ebben a pazar környezetben költhetjük el, a menü az árban foglaltatik: thai tiszta leves (olyan mint a húsleves), grill csirke, rizs, szószok, roppanós zöldségek és ananász desszertnek.

A csúcstámadás előtt megtekintjük Bhumibol Adulyadej Thai király 60. születésnapjára épített csedijét, melyet 1987-ben adtak át. Ezzel  közvetlenül szemben pedig, a királynő Sirikit ugyanezen alkalomból 60. születésnapjára emelt csedijét 1992-ből. A két csedi között mozgólépcsőkön is feljuthatunk, ami szintén nem mindennapi élmény 2150 méteren. Következhet a csúcstámadás, a Doi Inthanon csúcsát, a 2565 méter magasan fekvő arborétumot fedezzük fel, amely Thaiföld legmagasabb pontja! A hőmérséklet itt a legalacsonyabb az egész országban, ezért digitális kijelzőn tudatják velünk milyen „hidegben” is vagyunk ebben az ázsiai országban. Ezen a tényen általában csak mosolyognak az Európából érkezettek, hisz a 19 fok nálunk egy jó tavaszi időnek felel meg, viccesnek hat a nagykabátban és sapkában érkező Ázsiaik látványa.  A visszafelé vezető úton megállunk egy különleges Hmong piacon, ahol a legkülönbözőbb pálinkákat eperből, vagy épp pattogatott kukoricából készítik. Mind az ételek, mind az italok, természetes forrásból származó igazi különlegességek, ezért is ajánljuk mindenkinek, hogy itt jó áron, ha úgy tetszik, az „őstermelőtől” közvetlenül juthatunk a finomságokhoz.

 • Indulás 8:30 Hotel lobby

 • Wachirathan vízesés

 • Fehér Karen-ek faluja, helyi kávé

 • Sirithan vízesés

 • Ebéd – az árában foglaltatik

 • Thiaföld csúcsa: 2565 méteren
 • A Király és a Királynő csedijei

 • Hmong őstermelői hegyi piac

 • Visszatérés a Hotel-be: 17:00

Thaiföld csúcsa: 69 EUR /fő
Még több fotó a Facebook-on: 

Thaiföld csúcsa - a Királyi expedíció

www.ChiangMai.hu

© 2015-2019. ChiangMai.hu 

 • Instagram Social Icon
 • Facebook Social Icon